Sopranen

Bepke Keersmaekers

Bepke werd geboren in Leuven, zij studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij Maria Acda. In juni 2016 studeerde Bepke af aan het conservatorium van Amsterdam bij Sasja Hunnego. In 2014 zong zij in Londen de rol van Lapák in Het Sluwe Vosje van L. Janacek door Co-Opera Co. Bij de Nederlandse Opera Academie vertolkte zij in januari 2015 de rol van Barbarina in Le Nozze di Figaro van W.A. Mozart. Verder zingt zij regelmatig oratoria in zowel België als Nederland, zoals o.a. de Hohe Messe, Johannes Passion, Matthaüs Passion en talrijke cantates van Bach, Händel`s Messiah, Carmina Burana van Orff, Fauré Requiem, Miserere mei van Allegri, De Profundis van Marcel Dupré en het Membra Jesu Nostri van Buxtehude. In oktober 2016 zong zij in België de Europese premiere van de Maitines para nuestra Senora de Guadalupe, recent ontdekte Mexicaanse Barokmuziek

Margreet Rietveld

Sopraan Margreet Rietveld (1988) behaalde in 2011 haar bachelor-diploma klassiek zang aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle, als studente van Lodewijk Meeuwsen en Riekje Bakker. Na haar conservatorium-opleiding studeerde ze bij Harry van Berne, momenteel wordt ze gecoacht door Frans Fiselier en Heleen Koele. Margreet was als soliste al te horen in vrijwel alle grote oratoria van Bach, Händel, Haydn, Brahms, Mozart, etc. Ze maakt deel uit van diverse professionele ensembles als Kamerkoor Ars Musica o.l.v. Patrick van der Linden, Cappella Amsterdam (Daniël Reuss) en Collegium Vocale Gent (Philippe Herreweghe). Als soliste nam Margreet deel aan masterclasses van Barbara Hannigan, Meribeth Dayme en Barbara Schlick.

Maja Roodveldt

Maja studeerde aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Na haar afstuderen had zij zanglessen bij Ellen van Haren en Charlotte Margiono en volgde masterclasses, o.a. bij William Shimell en David Wilson Johnson. Als koorlid zong zij o.l.v. dirigenten als Jaap van Zweden, Valerie Gergiev, Charles Dutoit, Ed Spanjaard, Jos van Veldhoven, Eri Klas, Edo de Waard, Jan Willem de Vriend en Jan Stulen. Naast al deze solo– en ensembleactiviteiten is Maja verbonden aan het Groot Omroepkoor in Hilversum.

Hilde van Ruymbeke

De Belgische sopraan Hilde Van Ruymbeke studeerde solozang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij onder anderen Marius van Altena en Jill Feldman. Ze volgde masterclasses bij onder meer Emma Kirkby en Elly Ameling. Hilde Van Ruymbeke heeft zich gespecialiseerd in muziek uit de vroege Barok en is vaak te horen op de Nederlandse kamermuziekpodia en maakt deel uit van Collegium Vocale Gent, het Amsterdam Baroque Choir, Currende en de Nederlandse Bachvereniging. Met Ensemble Fortuna zingt ze muziek uit de veertiende eeuw en was ze te gast op het Festival van Vlaanderen.

Alfrun Schmid

Alfrun Schmid studeerde zang, koordirectie en schoolmuziek in München en Amsterdam, bij onder andere Cora Canne-Meijer. Ze heeft altijd een grote interesse gehad voor Oude Muziek en diverse masterclasses voor uitvoeringspraktijk gevolgd. De laatste jaren is Alfrun voornamelijk bezig met Hedendaagse muziek. Samen met Elisabeth Smalt is ze artistiek leider van Ensemble Scordatura. Dit collectief van drie tot zeven musici voert gloednieuwe composities uit, vaak ook met theatrale aspecten. Alfrun is de vaste dirigent van drie koren: het AUK Kamerkoor, Vocaal Ensemble Frascanti en Kamerkoor Mozaïek.

Marieke Steenhoek

Marieke Steenhoek behaalde in 2004 haar diploma aan het conservatorium van Amsterdam. Zij studeerde bij Maarten Koningsberger en Margreet Honig en volgde lessen bij o.a. Jard van Nes, Valérie Guillorit en Noelle Barker. Sinds haar afstuderen wordt zij gecoached door zang-/stempedagoge Gemma Visser. Zij volgde verschillende malen de masterclass “Acting for Singers” van de Jekerstudio in samenwerking met de toneelschool van Maastricht waar ze les kreeg van o.a. Yolande Bertsch, Helmert Woudenberg en Roland Velte.

Marjon Strijk

Sopraan Marjon Strijk Strijk studeerde solozang bij Jeanne Companjen en Eugenie Dietewig, zij wordt momenteel ge-coached door Elena Vink. Masterclasses volgde zij o.a. bij Michael Chance en Ulrich Eisenlohr. Marjon werkte met vele dirigenten o.a.: Jos van Veldhoven, Peter Dijkstra, Harry van der Kamp, Klaas Stok en Stephan MacLeod. Daarnaast is Marjon vast verbonden aan het (solisten)ensemble van de Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Jos van Veldhoven. Vanaf september 2006 is Marjon als freelancer verbonden aan het Nederlands Kamerkoor.

Dorien Verheijden

De sopraan Dorien Verheijden behaalde het diploma UM piano en studeerde tegelijkertijd zang aan het conservatorium te Maastricht bij Mia Besselink. Nadien werd zij gecoacht door o.a. Erna Spoorenberg en Roland Klekamp. Zij zingt bij het Groot Omroepkoor alsook bij het Nederlands Kamerkoor en bij Cappella Amsterdam. Dorien treedt veelvuldig op als solist en kamermusicus.

Evelyn Ziegler

De Duitse sopraan Evelyn Ziegler heeft in 2011 met het behalen van bachelor of music haar studie aan het ArtEZ conservatorium afgesloten waar ze sinds 2007 studeerde bij Annette Kleine. Ze volgde masterclasses bij onder andere Marien van Nieukerken, Johannette Zomer, Barbara Schlick, Barbara Hannigan en Edith Mathis. Naast haar passie voor het kunstlied ligt een belangrijk accent op de uitvoering van cantates en oratoriumwerken, zij is regelmatig als soliste te horen bij uitvoeringen van Bachcantates. Daarnaast zingt ze in projecten van het Nederlands Kamerkoor.