Bassen

Joris van Baar

De bas-bariton Joris van Baar studeert sinds 2013 aan het Conservatorium van Amsterdam. Op jonge leeftijd werd hij toegelaten tot het Fontys Conservatorium in Tilburg. Op de Muziektheateropleiding onder begeleiding van Edward Hoepelman kreeg hij klassieke én lichte zanglessen bij respectievelijk Harry Ruijl en Katrien Verheijden. Vanwege een groeiende interesse voor klassieke muziek heeft hij aldaar besloten om over te stappen naar klassieke zang. Nog tijdens het VWO begon hij aan zijn studie in Amsterdam bij Harry van Berne. Joris heeft onder meer ervaring opgedaan als koorzanger in diverse cantates van J.S. Bach, diens Weihnachtsoratorium, Johannespassion en Magnificat.

Matthew Baker

Bas - Bariton Matthew Baker, geboren in Sydney Australië, studeerde Mediëvistiek aan de Universiteit van Sydney. In 2005 behaalde hij zijn Masters diploma Barokzang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en heeft zich gespecialiseerd in de uitvoeringspraktijk van barokmuziek. Hij studeerde bij onder anderen: Marius van Altena, Barbara Pearson, Michael Chance en Jill Feldman. Matthew woont momenteel in Nederland en treedt regelmatig op in oratoria en opera's in de Benelux en Frankrijk, met dirigenten als Jos van Veldhoven, Jos Vermunt, Francoise Lasserre, Paul van Nevel en Christina Pluhar. Hij is ook regelmatig als solist of ensemblezanger te horen op diverse oude muziek festivals, zoals in Utrecht, Antwerpen, Brugge, Vezelay en Saintes.

Coert van den Berg

Bas-bariton Coert van den Berg behaalde in 2003 zijn 2e fase diploma aan het Zwols conservatorium. Hij studeerde bij Felix Schoonenboom en Cora Canne meijer. Hij volgde masterclasses o.a. bij Charlotte Margiono, Roberta Alexander, Julia Hamari (Wenen), Max van Egmond en Jard van Nes en dramalessen en wordt op het ogenblik gecoacht door Paula de Wit.

Erks Jan Dekker

Erks Jan Dekker (1975) Hij studeerde bij Henny Diemer en Harry Peeters aan de Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten waar hij in 2004 zijn “Bachelor of Music”-diploma behaalde. Daarnaast volgde hij masterclasses bij o.a. Jard van Nes en Udo Reinemann. In 2005 werd hij geselecteerd voor de Nederlandse Vocalisten Presentatie, een concours dat zich speciaal richt op het oratoriumrepertoire. Vanaf september 2006 is hij als 2e bas verbonden aan het Groot Omroepkoor en is hij als freelance-zanger actief bij gerenommeerde ensembles als Cappella Amsterdam, de Nederlandse Bachvereniging, Collegium Vocale Gent en het Chor des Bayerischen Rundfunks.

Jelle Draijer

Jelle Draijer studeerde aan het Amsterdams Conservatorium bij Erna Spoorenberg en Ruud van der Meer. In 1977 werd hij lid van het Nederlands Kamerkoor en werkte hij vervolgens met dirigenten als Frans Brüggen, Gustav Leonhardt, Ton Koopman, Reinbert de Leeuw, Jos van Immerseel, René Jacobs, Uwe Gronostay en met verschillende instrumentale en vocale ensembles waaronder Il Fondamento, het Combattimento Consort, Tragicomedia, Die Musikalische Companey, Gesualdo Consort en het Apollo Ensemble. Op talloze CD's is Jelle Draijer als solist te beluisteren

Janko Fraanje

Janko Fraanje (1981) is sinds 1997 als organist verbonden aan de Grote Kerk te Leerdam, sinds 2002 als cantor-organist. Daarnaast is hij actief als bassolist. Het vertolken van het werk van Johann Sebastian Bach neemt daarbij een centrale plaats in. Naast frequente uitvoeringen van cantates is hij ook te horen in de grote oratoria van Bach (Johannes Passion, Matthäus Passion, Weihnachts-Oratorium, Hohe Messe). Tevens werkt hij als solist vaak mee aan uitvoeringen van werken van andere oude meesters en van componisten uit recenter tijden. Hij werkte daarin samen met de dirigenten Bas Ramselaar, Hanz Linnartz, Niels Kuijers, Boudewijn Jansen en vele anderen. Sinds 2012 zingt hij bij Ribattuta Musica onder leiding van Dick Duijst.

Joep van Geffen

De bas/bariton Joep van Geffen (1977) studeerde zang aan het ArtEZ Conservatorium van Arnhem bij Harry van Berne. Hij volgde masterclasses bij Michael Chance, Beryl Forster, David Wilson-Johnson en Carolyn Watkinson. Daarna studeerde hij aan de Messiaen Academie, waar hij lessen volgde bij Harry van Berne, Harry van der Kamp en Elena Vink. Zijn repertoire beslaat de gehele periode van vroegbarok tot hedendaagse muziek.

Pieter Hendriks

Pieter Hendriks (Den Haag, 1964) volgde zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zijn docenten waren Herman Woltman en Wout Oosterkamp. Na afronding van zijn studie maakte hij in Nederland en daarbuiten naam als zanger van oratoriumrepertoire. Hij werkte met dirigenten als Jaap van Zweden, Christian Zacharias, Pierre Cao, Jan Willem de Vriend en Ed Spanjaard. Als operazanger vertolkte hij onder meer de rollen van MacBeth (Verdi), Richard Nixon (John Adams’ Nixon in China) en de titelrol in Der Kaiser von Atlantis (Viktor Ullman). In 2004 trad Pieter Hendriks toe tot de bassen van het Groot Omroepkoor. Verder verleende hij solistische medewerking aan de kerstmatinee van het Concertgebouworkest onder leiding van Mariss Jansons. Hij was een van de solisten bij het Orkest van de 18de Eeuw onder leiding van Frans Brüggen in een uitvoering van de 9de Symfonie van Beethoven in Barcelona.

Kees Jan de Koning

Kees Jan (1961) studeerde eerst blokfluit aan het Utrechts Conservatorium. Tijdens het afronden van zijn eerste studie in 1983 begon hij met zanglessen. In 1992 sloot hij zijn zangopleiding af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 1992 werd Kees Jan zangdocent aan het Koninklijk Conservatorium. Hij vormt het fundament van het vermaarde Quink Vocaal Ensemble. Hij zingt regelmatig bij internationale ensembles zoals het Huelgas Ensemble, het Gesualdo Consort Amsterdam, het Egidius Kwartet en Weser Renaissance. Als solist treedt hij op in opera- en oratoriumconcerten. De laatste jaren werkt Kees Jan ook als projectdirigent en vocale koorcoach. Kees Jan maakt sinds 1992 deel uit van het Nederlands Kamerkoor.

Michiel Meijer

Bas Michiel Meijer studeerde Muziekwetenschap aan de Universiteit van Utrecht en aansluitend solozang aan het Conservatorium van Amsterdam bij Charles van Tassel. Als solist heeft hij een breed repertoire ontwikkeld, waaronder oratoria, liederen en ensemblemuziek, van vroeg-renaissance tot hedendaagse composities. De laatste jaren heeft hij zich voornamelijk gewijd aan muziek uit de zeventiende en achttiende eeuw, en heeft hij een reputatie opgebouwd als specialist in barokcantates en -oratoria. Hij treedt regelmatig solistisch op met de Nederlandse Bachvereniging en was onder meer te horen op het Festival Oude Muziek van Utrecht, het Boston Early Music Festival en het Tropical Baroque Music Festival van Miami. Als freelancer is Michiel verbonden aan het Amsterdam Baroque Choir van Ton Koopman en het Nederlands Kamerkoor.

Jasper Schweppe

In Zwolle begon Jasper (1969) aan het Conservatorium met zijn studie Uitvoerend Musicus. Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag behaalde hij zijn diploma. Jasper heeft ervaring met veel verschillende muziekstijlen zoals Gregoriaans, vroege barok en barok. Een speciale interesse heeft hij voor de componisten Claudio Monteverdi en Constantijn Huygens. Hij heeft in diverse operaproducties gezongen. Met het Orkest van de 18e eeuw zong hij mee in de internationale productie Les Indes Galantes van Rameau. Bij het Musicora in Parijs won Jasper de eerste prijs. Dit is een concours voor het Franse Lied uit de Twintigste Eeuw. Jasper zingt in veel belangrijk professionele koren in Nederland. Sinds 2005 is Jasper kernlid van het Nederlands Kamerkoor. Daarnaast is hij werkzaam als artistiek coördinator van het Nederlands Kamerkoor.

Bert van de Wetering

Bert studeerde aan het conservatorium te Zwolle bij Lodewijk Meeuwsen, waar hij in 2007 zijn eindexamen met succes heeft behaald. Tijdens zijn studie volgde hij ook lessen bij Max van Egmond. Na het conservatorium is Bert verder gaan studeren bij Jasper Schweppe, Frans Fiselier en Raymond Modesti. Momenteel wordt hij gecoacht door Hanneke de Wit. Daarnaast nam Bert deel aan masterclasses van Michael Chance, David Wilson Johnson, Roberta Alexander, Jard van Nes en Rudolf Jansen. In 2011 maakte Bert zijn solistische debuut in het Amsterdamse Concertgebouw met de Christuspartij in de Matthäus-passie van Bach.