Alten

Nicoline Bovens

Nicoline Bovens is mezzosopraan in het Groot Omroepkoor. Zij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Marianne Dieleman en volgde daarnaast masterclasses bij Jard van Nes, Robert Holl, Anthony Rolfe-Johnson en William Shimell. Ze behaalde het diploma UM solozang met een eervolle vermelding voor de uitvoering van het werk Circles van Luciano Berio. Nicoline vervolgde haar studie bij Diane Forlano te Chicago. Naast haar werkzaamheden in Het Groot Omroepkoor is Nicoline Bovens regelmatig te beluisteren als soliste in oratoria, opera en kamermuziek.

Elsbeth Gerritsen

Mezzo-sopraan Elsbeth Gerritsen studeerde muziekwetenschap aan de Universiteit van Utrecht waar zij in aanraking kwam met de historische uitvoeringspraktijk. Na haar doctoraal examen studeerde zij aan het Conservatorium van Amsterdam bij Margreet Honig en Jard van Nes. Inmiddels maakt Elsbeth Gerritsen als zangeres deel uit van de Nederlandse Bachvereniging, en is zij de alt in Quink, en maakt zij deel uit van het Nederlands Kamerkoor. Zij soleerde met gerenommeerde ensembles als Asko|Schönberg, Camerata Trajectina, Klangart Berlin, en VocaalLAB. Ook zingt zij veel oratoriumrepertoire en is zijn in opera te horen.

Marleene Goldstein

Marleene Goldstein studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Peter Kooy en Lucia Meeuwsen. Tijdens haar zangstudie werkte zij als soliste mee aan muziektheaterproducties en oratoriumconcerten. Direct na het behalen van haar diploma in 1997 kreeg zij een baan in het Groot Omroepkoor. In 2001 veranderde zij van betrekking en werd zij aangenomen als lid Nederlands kamerkoor. Tegelijkertijd werd zij alt bij Quink Vocaal Ensemble. Naast het NKK zong en zingt zij bij andere professionele ensembles zoals The Amsterdam Baroque Choir, de Nederlandse Bachvereniging, Cappella Amsterdam en het Vocaallab (van Romain Bisschoff). Met het NKK werkte zij zowel solistisch als in ensembleverband met bijna alle bekende Nederlandse en buitenlandse dirigenten.

Astrid Krause

De uit Duitsland afkomstige alt begon in 2004 met haar studie solozang aan het ArtEZ conservatorium te Enschede bij Harry van Berne en Annette Kleine en voltooide in februari 2009 met succes haar bachelor studie. Tevens werd zij toegelaten tot de master opleiding van het zelfde conservatorium waar ze haar studie voortzette bij Harry van Berne en cor repetitor Marien van Nieukerken. Hiernaast volgde zij ook lessen bij de Nederlandse mezzosopraan Jard van Nes. Tijdens haar zangstudie volgde ze lessen koordirectie bij Kees Stolwijk (hoofdvakdocent koordirectie ArtEZ conservatorium Enschede). Astrid werkte mee aan vele lied-, opera- en oratorium concerten met uiteenlopend repertoire en o.l.v. vele verschillende dirigenten, zoals Jan Willem de Vriend, Klaas Stok, Kees Stolwijk, Collin Davis, Etienne Siebens, Patrick van der Linden, Paul Heijboer, Jacco Camphens e.a.

Leonie van Rheden

De Nederlandse mezzosopraan Leonie van Rheden studeerde klassiek zang bij Henny Diemer aan het Utrechts Conservatorium, waar zij in 2014 haar Master of Music met onderscheiding behaalde. Masterclasses volgde ze bij o.a. Rudolf Jansen, Roland Hermann, Ed Spanjaard, Roberta Alexander, Jard van Nes en Barbara Hannigan. Leonie maakte haar debuut bij de Nederlandse Reisopera als Dryade in Ariadne auf Naxos. Andere rollen die zij vertolkte zijn Dido in Dido & Aeneas, Bianca in The Rape of Lucretia, Miss Jessel in The Turn of the Screw en Zweite Dame in Die Zauberflöte. Leonie is ook actief op het gebied van oratoria. Als soliste was zij te horen in o.a. Verdi’s Messa da Requiem, Händel’s Messiah, Bach’s Matthäuspassion. Ze werkte samen met verschillende dirigenten zoals Antonino Fogliani, Marcus Merkel, Tomáš Netopil, Yannis Pouspourikas, Giuseppe Finzi, Georg Fritzsch, Gerrit Prieβnitz, Giuliano Carella, Jules van Hessen en Antonello Manacorda.

Coosje Schouten

Mezzo-sopraan Coosje Schouten werd in Amsterdam geboren waar ze ook aan het Sweelinck Conservatorium studeerde. Haar zangopleiding volgde ze bij Erna Spoorenberg. Zij studeerde af aan het Rotterdams Conservatorium bij Margreeth Honigh. Verdere studie volgde, onder andere bij Herman Woltman en Alfred Deller onder wiens leiding ze als soliste meewerkte aan Dido en Aeneas van Purcell. Sinds haar afstuderen treedt Coosje Schouten regelmatig op bij verschillende ensembles, koren en oratoriumverenigingen. Op haar solorepertoire staan zowel barokmuziek als oratoria. Zo zong ze bijvoorbeeld de cantate Salve Regina van Scarlatti met het Concertgebouw kamerorkest en onder andere de solopartijen uit de Messiah van Händel en de Johannes-passion van Bach. Ook werkte ze mee aan verschillende radioprogramma’s en aan ensceneringen van de Schöpfung van Haydn en Don Giovanni van Mozart.

Eske Tibben

De Nederlandse alt/mezzosopraan Eske Tibben studeerde aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen bij Hanneke de Wit, Marion van den Akker en Marcel Boone. Zij zong verscheidene cantates, de Hohe Messe en het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach, de Messiah van G.F. Händel, het Requiem van W. A. Mozart, de Paulus van F. Mendelssohn, de Petit messe solennelle van G. Rossini en vele andere werken. Als ensemblezangeres is zij verbonden aan Consensus Vocalis (o.l.v. Klaas Stok) en Bachkoor Holland (o.l.v. Gijs Leenaars).