Dr. Hanna Rijken, theoloog en musicus, promoveerde op 12 december 2017 aan de Protestantse Theologische Universiteit te Amsterdam op een dissertatie ”My Soul Doth Magnify’. The Appropriation of the Anglican Choral Evensong in the Netherlands.’ Sinds 2016 is ze verbonden aan het Rotterdams Conservatorium als docent Kerkmuziek - Liturgiek. Hanna is oprichter en dirigent van het Vocaal Theologen Ensemble powered by PThU en artistiek leider van de Buitenschoolse Koorschool Utrecht. Sinds 1 juli 2017 is Hanna Rijken predikant in algemene dienst van de Protestantse Kerk in Nederland, ten dienste van de Protestantse Gemeente Utrecht, met een bijzondere opdracht voor het project dat ze initieerde: interkerkelijke Choral Evensong & Pub op donderdagavond in Utrechtse binnenstadskerken.

Ze studeerde theologie aan de Universiteit Utrecht, de Universiteit van Tilburg en de PThU Amsterdam. Daarnaast studeerde ze koordirectie (Bachelor en Master), kerkmuziek (Bachelor) en dwarsfluit (Bachelor en Master) met specialisatie traverso aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze is eerstegraads bevoegd cantor. Koordirectie studeerde ze bij Jos Vermunt, Jos van Veldhoven en Louis Buskens (Brabants Conservatroium), haar docenten fluit waren Marieke Schneemann en Marten Root.

Hanna geeft als fluitiste regelmatig concerten. Ze is Musical Advisor van de Dutch Church in Londen. Ze geeft lezingen en workshops op het gebied van kerkmuziek en liturgie.