9 maart 2024: Vergnügte Ruh, beliebte Seelenlust, BWV 170

9 maart 2024: Vergnügte Ruh, beliebte Seelenlust, BWV 170

De cantate BWV 170, getiteld "Vergnügte Ruh, beliebte Seelenlust", verkent het thema van de tegenstelling tussen de vergankelijke wereld en de eeuwige rust van de ziel. De tekst, geschreven door Georg Christian Lehms, reflecteert op de zonde en de verleidingen van de wereld, en op het verlangen naar rust en geluk in de hemel.
De cantate is rijk aan symboliek. De hobo d'amore symboliseert de ziel, terwijl de strijkinstrumenten de verleidingen van de wereld vertegenwoordigen. De tekst van de cantate is gevuld met metaforen en beelden die de tegenstelling tussen de hemel en de aarde illustreren.

Waardeer onze cantate-uitvoeringen met uw donatie

Locatie en aanvangstijd

Adres: Kerkbrink 4 te Hilversum
Aanvang: 16:30 uur, kerk open vanaf 16:00
Toegang is gratis, er wordt na afloop een collecte gehouden aan de deur.

Solist

Chantal Nysingh

De Nederlandse alt Chantal Nysingh studeerde aan het Artez Conservatorium Zwolle. Zij zingt sinds 2018 bij het Groot Omroepkoor.

Dirigent

Hanna Rijken

Dr. Hanna Rijken, theoloog en musicus, is in juni 2022 benoemd als Universitair Docent 'Theology & Muziek (the Arts)' aan de PThU in Amsterdam. Ook werkt ze als docent aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts). Haar onderzoek richt zich op Sacred Music. Hanna is oprichter en dirigent van het Vocaal Theologen Ensemble en het Codarts Kerkmuziek Ensemble. Ze promoveerde in 2017 aan de Protestantse Theologische Universiteit te Amsterdam op de dissertatie ”My Soul Doth Magnify”. Ze werkte van 2019-2021 als Postdoc Researcher aan een vervolgonderzoek over de Choral Evensong, in een samenwerking met onderzoekers van de University of Oxford.
Ze studeerde theologie aan de Universiteit Utrecht en Tilburg en aan de PThU Amsterdam. Daarnaast studeerde ze koordirectie, kerkmuziek en dwarsfluit met specialisatie traverso aan het Conservatorium van Amsterdam.

Koor

Geen koor.

Inleiding

De inleiding wordt verzorgd door Marcel Poorthuis