Stefan Berghammer

Stefan BerghammerTenor Stefan Berghammer werd in 1970 in Braunau/Inn (Oostenrijk) geboren. Na aanvankelijk piano aan het Mozarteum gestudeerd te hebben, behaalde hij zijn diploma zang – uitvoerend musicus in 1998 aan de Royal Academy of Music in Londen bij Ian Partridge. Stefan Berghammer behoort tot een groep van zangdocenten welke de methode van Maestro David Jones (de zweeds-italiaanse zangmethode) onderwijst en zijn kennis over deze oude school van de zangkunst wordt door regelmatige studie bij David Jones verder verdiept.

Stefan Berghammer heeft in vele oratoria solo-rollen vertolkt, met name in Bachs Passies, maar ook in bijvoorbeeld Monteverdi’s Mariavespers. Daarnaast heeft Stefan veel opera-ervaring. Hij vertolkte de rol van Tamino in Mozarts Die Zauberflöte, Dr. Blind in Strauß’ Die Fledermaus maar participeerde ook in de Sound of Music Show en My Fair Lady in Salzburg.

Naast het Nederlands Kamerkoor zingt Stefan ook regelmatig bij het Huelgas Ensemble onder leiding van Paul Van Nevel.

Hij heeft verschillende prijzen op zijn naam kunnen schrijven, zoals de Elena Gerhardt Liedprijs, en prijzen van de Croft Early Music Competition en de St. John’s Festival Oratorio Singing Competition in Londen.