Albert van Ommen

Albert van OmmenAlbert van Ommen is op zijn 12de jaar begonnen in het Noord-Hollands Jongenskoor te Alkmaar en kreeg daar zang – en pianolessen. Hij studeerde vanaf 1989 aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, bij Margreet Honig, Maarten Koningsberger en Paula de Wit. In 1996 behaalde hij daar zijn examen docerend musicus.

Hierna ging Albert verder met studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, bij Diane Forlano en Rita Dams waar hij in 1998 afstudeerde als uitvoerend musicus. Tegelijkertijd met zijn uitvoerend musicus studie, studeerde hij ook aan de Opera Akademie tussen de conservatoria van Amsterdam en Den Haag. Hier heeft hij in opera’s als A Midsummer Night’s Dream (Lysander) van Britten, Egisto (Egisto) van Cavalli, Die Zauberflöte (Tamino) van Mozart, en Riders to the Sea (Bartley) van Vaughan Williams gezongen. Al deze opera’s stonden onder de leiding van Kenneth Montgomery.

Hij heeft veel liederen o.a. van Schumann, Schubert, Brahms, Strauss, e.a ten gehore gebracht samen met zijn vrouw, de pianiste Natasja Douma. Maar ook op het gebied van het oratorium is hij actief.

Albert werkte o.a. met het Nederlands Kamerorkest o.l.v. Yakov Kreizberg en gaf concerten met de pianist Rudolf Jansen.
In een ander genre was hij actief als backing vocal bij de Nederlandse popformatie Bauer, (niet Frans Bauer) met het Metropole Orkest o.l.v Vince Mendoza
Los van zijn werkzaamheden bij het Nederlands Kamerkoor zingt Albert van Ommen ook regelmatig in het Huelgas Ensemble van de Belgische dirigent Paul Van Nevel.