Nicoline Bovens

Nicoline Bovens is mezzosopraan in het Groot Omroepkoor. Zij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Marianne Dieleman en volgde daarnaast masterclasses bij Jard van Nes, Robert Holl, Anthony Rolfe-Johnson en William Shimell. Ze behaalde het diploma UM solozang met een eervolle vermelding voor de uitvoering van het werk Circles van Luciano Berio.

Nicoline vervolgde haar studie bij Diane Forlano te Chicago. Op het gebied van opera en operette was Nicoline te horen als respectievelijk Spirit, First Witch en Sorceress in Dido and Aeneas van Henry Purcell, Leonora in Die Fledermaus van Johan Strauss, Lisa in Grafin Maritza van Emmerich Kalman en Metella in La vie Parisienne van Jacques Offenbach. Bij theatergroep Teneeter zong zij in de muziektheaterproducties Kasper Hauser en Repelsteel.

Nicoline werkte mee aan een aantal cd-opnamen, waaronder Dido and Aeneas van Henry Purcell en The wooden branch van de Slagwerkgroep Den Haag. Naast haar werkzaamheden in het Groot Omroepkoor is Nicoline actief in het kamermuziekcircuit: ze gaf concerten met de Slagwerkgroep Den Haag, het Ivesensemble en het Calefax Rietkwintet. Met het ensemble Songcircle geeft zij concerten op het gebied van vocale kamermuziek, onder andere voor de Vereniging Vrienden van het lied. Daarnaast is Nicoline Bovens regelmatig te beluisteren als soliste in oratoria.