Mattijs Hoogendijk

Mattijs HoogendijkMattijs voltooide zijn zangstudie in Zwolle cum laude. Het programma bestond uit Dichterliebe van Robert Schumann en Tamino uit Mozart’s Zauberflöte. Mattijs had les van Felix Schoonenboom en vervolgde zijn studie bij Cora Canne Meijer.

Met zijn soepele, lyrische geluid en de gemakkelijke hoogte heeft Mattijs zich ontwikkeld tot een veelzijdig zanger met een evenzo veelzijdig repertoire.
Mattijs zong o.a. King Arthur van Purcell in Frankrijk. Mattijs zong Orfeo van Claudio Monteverdi en Jonah in Jonah the Naysayer van Willem Breuker. Hij speelde de rol van Graaf en Basilio (Paisiello en Mozart) in de Figaro! van Opera Nijetrijne. Dit seizoen is hij ondermeer te horen in William en Mary, het Purcell Gala van Barokopera Amsterdam.

Op het gebied van oratorium soleerde hij in de Maria Vespers van Monteverdi, de Messiah, het Mozart Requiem, Rossini’s Petite Messe Solennelle de Bach Passionen. Hij zong de evangelist van een Johannes Passion onder leiding van Nico van der Meel en Bachcantates met Die Kölner Akademie in Istanbul.

Mattijs zong verschillende liedrecitals waaronder een programma met Elizabeth van Malde en hoornist Ab Koster. Samen met zijn vrouw, sopraan Sonia Bjornsen, zong hij liedprogramma’s in Nederland en Amerika.

Per seizoen 2008/2009 is Mattijs als vast koorlid aan het Nederlands Kamerkoor verbonden. Daar was hij als solist te horen in concerten en radio-opnamen met Reinbert de Leeuw, Nikolaus Harnoncourt en Risto Joost.