Marjon Strijk

Sopraan Marjon Strijk Strijk studeerde solozang bij Jeanne Companjen en Eugenie Dietewig.
Momenteel wordt zij ge-coached door Elena Vink.
Masterclasses volgde zij o.a. bij Michael Chance en Ulrich Eisenlohr. Marjon werkte met vele dirigenten o.a.: Jos van Veldhoven, Peter Dijkstra, Harry van der Kamp, Klaas Stok en Stephan MacLeod.

Als soliste wordt zij veelvuldig gevraagd en haar repertoire omvat vele stijlperioden: van o.a. Schütz, Bach, Mozart, Brahms naar hedendaagse repertoire.
Onlangs zong zij de indrukwekkende cyclus van H. Andriessen voor sopraan en orkest: “Miroir de Peine” en maakte zij indruk met haar rol als Anne Frank in het oratorium “Annelies” van James Witbourn.

Naast haar solo-optredens zingt Marjon Strijk als freelancer in verscheidene professionele ensembles.

  • De Nederlandse Bachvereniging
  • Het Nederlands kamerkoor
  • Het Brabant Muzykcollegie (solistenensemble)
  • Sinds 2008 is zij vast verbonden aan het vermaarde solistenensemble Quink.

Zij mee aan verschillende CD opnamen, zowel solistisch (Bach’s Matthaus en Johannes Passion en vele Bachcantates) als met het genoemde ensemble Quink en het Brabants Muzyk Collegie.
Ook in het Theater heeft zij haar sporen nagelaten o.a. met een productie van Theater Sonnevanck o.l.v. regisseur Flora Verbrugge. Dit betrof een productie met liederen en duetten van Händel, Monteverdi en Purcell waarmee zij vele voorstellingen in Nederland en België vertolkte.
Haar meest recente productie is een POP-CD. Deze solo CD (‘Saving all my love for you’) bevat 16 popsongs uit de jaren ’70 tot heden in prachtige bewerkingen voor orgel en sopraan  Samen met Henk Veldman (die ook de bewerkingen maakte) toert ze op dit moment door Nederland met 24 concerten. Zowel concerten als de CD worden zeer goed door pers en publiek ontvangen.

Tot slot richt Marjon zich graag op de liedkunst en werkt met verschillende organisten en pianisten, waaronder: Henk van Zonneveld, Ruud Huijbregts, David Boos en met pianiste Ineke Opstal.