Margreet Rietveld

Margreet RietveldSopraan Margreet Rietveld (1988) behaalde in juli 2011 haar bachelor diploma hoofdvak Klassieke Zang aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle, als studente van Lodewijk Meeuwsen en Riekje Bakker. Vanaf haar 10de jaar heeft ze zanglessen gevolgd bij sopraan Marjo van Someren en mezzosopraan Maria den Hertog. Momenteel wordt Margreet gecoacht door Harry van Berne en Heleen Koele.

Margreet verleent regelmatig medewerking aan concerten, cd-, radio- en tv-opnames. Zo was ze al te horen in de Matthäus Passion, de Johannes Passion en vele cantates van J.S. Bach, cantates van Buxtehude, koraalcantates, de 3 ‘Geistliche Lieder’ en de hymne ‘Hör mein bitten’ van Mendelssohn, de ‘Mis in G’ van Schubert, het ‘Requiem’ van Bruckner, het ‘Gloria’ van Vivaldi, ‘Peer Gynt’ van Grieg en diverse andere werken.
Margreet maakt deel uit van de (semi-)professionele ensembles ‘Ars Musica’ o.l.v. Patrick van der Linden en ‘Consensus Vocalis’ o.l.v. Klaas Stok.

Margreet nam deel aan masterclasses van Barbara Hannigan en Barbara Schlick. Als zangpedagoge is Margreet werkzaam bij de koorschool van stichting Ars Musica, tevens heeft ze een aantal privéleerlingen.