Leonie van Rheden

Leonie van RhedenLeonie van Rheden (1989) begon op 17-jarige leeftijd met zanglessen bij Jean Copland te Enschede en vervolgde haar zangstudie bij Elena Vink en Harry van Berne aan het ArtEZ Conservatorium te Arnhem, waar zij tevens haar Bachelor-diploma behaalde.

Masterclasses volgde Leonie bij o.a. Rudolf Jansen, Alexander Oliver, Jeanette Aster, Roland Hermann, Jard van Nes, en Barbara Hannigan.

Leonie was o.a. te horen als Dido in de opera ‘Dido & Aeneas’ in een productie van Opera Minora, met concerten in verschillende kastelen in Nederland, in de regie van Claudia Christern.

Op de Operadagen Rotterdam 2011 werkte Leonie wederom mee in een productie van de opera ‘Dido & Aeneas’. Dit keer door barokensemble Scherzi Musicali, in de regie van Timothy Nelson.

Afgelopen augustus was Leonie te zien op het Grachtenfestival in Amsterdam in ‘Nozze Don Così – De Mozart & Da Ponte trilogie’, een productie van Studio 32 i.s.m. DaPonte Music, met de regie in handen van Xander Straat. In deze productie zong zij de rollen Cherubino (Le Nozze di Figaro), Dorabella (Così fan tutte) en Donna Elvira (Don Giovanni).

Leonie werkte samen met o.a. dirigenten als: Klaas Stok, Nicolas Achten en Peter Biloen. Tevens werkte zij samen met o.a. Muziektheater Transparant, Scherzi Musicali, het Quink Vocaal Ensemble en Holland Baroque Society.

Naast opera is Leonie ook actief op het gebied van oratoria. Als soliste was zij o.a. te horen in de Messiah, de Matthäus Passion en verschillende Bachcantates.