Joep van Geffen

Joep van GeffenBas/bariton Joep Van Geffen studeerde zang aan het ArtEZ consevatorium van Arnhem bij Harry van Berne. Hij volgde masterclassen bij machael Chance, Beryl Forster, David Wilson-Johnson en Carolyn Watkinson. Daarna studeerde hij aan het Messiaen Academie, waar hij lessen volgde bij Harry van Berne, Harry van der Kamp en Elena Vink. Tegenwoordig word hij gecoacht door Hanneke de Wit.

Zijn repertoire beslaat de gehele periode van vroegbarok tot hedendaagse muziek. De afgelopen vijf jaar zong Joep diverse operarollen (waaronder Der Sprecher en zweite Geharnischte in die Zauberflote van W. A. Mozart, Uberto in La Serva padrona van G. B. Pergolesi, Sam in trouble in Tahiti van L. Bernstein, David in A hand of bridge van S. Barber, Dulcamara in L’elisir d’amore van G. Donizetti en Il conte d’Almaviva in Le Nozze di figaro van W. A. Mozart) en werkte hij als bassolist met dirigenten als Klaas Stok, Ettienne Siebens en Paul MacCreesh.

Sinds september 2008 is hij verbonden aan het Groot Omroepkoor. Daarnaast werkt hij ook als freelancer bij het Nederlandse Kamerkoor, Cappella Amsterdam, Amsterdam Baroque Choir en Nederlandse Bachvereniging.