Erik Janse

Tenor Erik Janse soleert veel in oratorium- en cantateconcerten. Naast de tenor-aria’s in beide Bach Passionen heeft hij de aria’s uit 50 cantates gezongen, waaronder de solocantate voor tenor in de Utrechtse Dom. Hij trad diverse malen als solist op in de Messiah van Händel, in diverse Missen en het Requiem van Mozart. Een hoogtepunt blijft vertolking van de Evangelist in beide Bach-Passionen.

Romantische repertoire voerde hij uit zoals de Petite Messe Solennelle van Rossini, de Messa di Gloria van Puccini, de Misa Criolla van Ramirez, de Elias van Mendelssohn en de Nicolas cantate van Britten. Verder trad hij op met de liedcycli Dichterliebe van Schumann, de Schöne Müllerin en de Winterreise van Franz Schubert als ook met diverse bekende opera aria’s.

Ook hedendaags werk zong hij met orkest zoals Nova Zembla van Sylvia Maessen, Orkestliederen en Vasalisliederen van Gijs Meeusen en Nunc Dimittis van Helmuth Barbe.
Erik werkte als solist samen met onder meer de dirigenten Gijs Leenaars, Bas Ramselaar, Thijs Kramer, Ruud Huijbregts en Cor Brandenburg. Hij is aangenomen als freelancer bij het koor van de Nederlandse Opera. Erik studeerde zang bij Sasja Hunnego en Pierre Mak. Nu wordt hij gecoacht door Evert Jan Nagtegaal en operatenor Marcel Reijans.