Dolf Drabbels

Dolf DrabbelsDolf Drabbels is op jonge leeftijd begonnen met zingen bij een jongenskoor, alwaar hij ook zijn eerste ervaringen opdeed als solist. In 1995 nam hij zijn eerste zanglessen bij Dorris van de Meerendonk en vanaf 2002 studeerde hij aan het ArtEZ conservatorium Arnhem de opleiding klassieke solozang bij Harry van Berne. In 2006 behaalde hij met goed gevolg zijn diploma. Hij volgde masterclasses bij onder anderen Roberta Alexander, Beryl Foster en David Wilson-Johnson. Tegenwoordig wordt hij gecoacht door Hanneke de Wit.

Dolf Drabbels zong diverse solo’s in tal van concerten. Zo vertolkte hij de tenorpartijen uit het Requiem van Mozart, Johannespassion van J.S. Bach en de Mariavespers van Monteverdi. Naast deze werken zong hij vele solo’s in cantates van J.S. Bach. Hij was ook te horen als solist in diverse andere grote werken van onder meer Haydn en Schubert. In 2005 maakte Dolf Drabbels zijn operadebuut met een hoofdrol in de opera Il mondo della luna in het theater van Münster. In 2007 was hij ook te horen in een productie van de schatkameropera (regie Rata Kloppenburg).

Dolf Drabbels zingt sinds 2002 als freelancer bij diverse professionele ensembles zoals Cappella Amsterdam (o.l.v. Daniel Reuss), Capella Isalana (o.l.v. Klaas Stok), Consensus Vocalis (o.l.v. Klaas Stok), Ribattuta Ensemble (o.l.v. Dick Duijst), Ensemble Lyrique (o.l.v. Simon Schouten) en Collegium Ad Mosam (o.l.v. Huub Ehlen).