Deborah Cachet

Deborah Cachet

Belgische sopraan Deborah Cachet studeerde in het Lemmensinstituut bij Gerda Lombaerts en Dina Grossberger waarna ze haar studie vervolgende aan het Conservatorium van Amsterdam bij Sasja Hunnego.

Deborah is vaste soliste bij het ensemble Scherzi Musicali onder leiding van Nicolas Achten. Met dit ensemble zong Deborah onder andere de rol van Dido in Dido and Aeneas (H. Purcell) en nam ze de sopraansolo in het Stabat Mater van Pergolesi voor haar rekening. In januari 2016 komt de eerste cd opname van Deborah met Scherzi Musicali uit. Zij nam de rol van Maddalena in La Maddalena (A. Bertali) en Lagrime Amare (D. Mazzocchi) op in februari 2015.

In april 2013 nam Deborah deel aan de wedstrijd New Tenuto georganiseerd door het Orkest der Lage Landen. In deze wedstrijd won ze zowel de eerste prijs van de jury als de publieksprijs.

In de zomer van 2011 speelde ze de rol van Venus in de barokopera Venus & Adonis (John Blow) onder leiding van Nicolas Achten met Muziektheater Transparant en in april 2012 vertolkte ze de titelrol in Amelia al Ballo (G.C.Menotti) in het Lemmensinstituut.

In januari 2015 zong Deborah de rol van Barbarina in Le Nozze di Figaro (W.A.Mozart) onder leiding van Jonathan Cohen met DNOA.

Verdere projecten in 2015 zijn de rol van Morgana in Alcina (G.F.Händel) onder leiding van Kenneth Montgomery met Dutch National Opera Academy, de rol van Cherubino in Le Nozze di Figaro (W.A.Mozart) in het Festival de Royaumont onder leiding van René Jacobs en de rol van Dido in Dido and Aeneas (H. Purcell) met Scherzi Musicali.

Deborah volgde verschillende masterclasses bij Udo Reinemann, Emma Kirkby, Margreet Honig, Ira Siff, Raúl Giménez, Timothy Nelson, Jeannette Fischer, Maarten Koningsberger, Annie Franz en Margarida Natividade.

Momenteel studeert Deborah aan het Conservatorium van Amsterdam bij Sasja Hunnego.