Jouke van der Leest

Jouke van der LeestJouke van der Leest (1948 – 2014) was werkzaam als solo-altist in het Radio Kamerorkest van 1977 tot 2005. Hij wijdde zich intensief aan de kamermuziek en maakte deel uit van het Trio d’Amis, Dominant Ensemble en het Trocadero Ensemble. Hij heeft diverse radio-recitals op zijn naam staan. Tevens was hij oprichter en leider van het Hilversums jeugdstrijkorkest het Cuypersensemble , dat tot vier keer toe op het Europees Jeugdorkesten Festival een eerste prijs cum laude behaalde en april 2005 zelfs summa cum laude.

Met diverse ensembles maakte Jouke van der Leest concertreizen door o.a. Duitsland, Italië, Australië, Indonesië en Japan.

Vanaf januari 2006 was hij aangesteld als studiecoördinator van het Nationaal Jeugd Orkest.


Op 30 juli 2014 ontvingen wij het droevige bericht dat Jouke van der Leest is overleden.
Jouke was vanaf de oprichting mede-bestuurslid van Stichting Cantate op de Brink. Daarnaast verzorgde Jouke voor elke cantatevesper de muziek en partijen, stelde met zorg en toewijding het orkest samen en zorgde voor de instrumentale solisten. Bij dit werk werd Jouke ondersteund door zijn vrouw Ria.
Door zijn inspanningen was elke cantatevesper telkens weer een muzikaal feest om naar te luisteren en een belevenis om aan mee te werken. Door zijn kwaliteiten als musicus en organisator en door zijn eigen spel was Jouke een inspirator voor de musici en voor de stichting van onschatbare waarde.

Wij zullen Jouke altijd herinneren als de drijvende kracht achter ‘het orkest’ van Cantate op de Brink. Wij zullen zijn persoonlijkheid en warmte missen.
Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw Ria en de familie.

Het bestuur van Stichting Cantate op de Brink.