Christiaan Boers

Christiaan BoersChristiaan Boers studeerde hoorn bij Piet Schijf aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Na deelname aan het Europees Jeugd Orkest ontstond de internationale interesse en zo belandde hij na zijn studie in Den Haag in Engeland. Daar studeerde hij bij Julian Baker aan de Royal College of Music te Londen. Hierna is hij ruim drie jaar verbonden geweest aan het Royal Opera House Covent Garden, om vervolgens het freelance-bestaan te verkiezen. Zo speelde hij in alle grote orkesten van Nederland en reisde de wereld rond met ‘The Chamber Orchestra of Europe’.

In 1988 koos hij voor een vaste baan bij het Radio Filharmonisch Orkest. In 2000 nam hij defintief afscheid van het orkestwezen, wat hem in de gelegenheid stelde zich dan volledig met de kamermuziek bezig te gaan houden.

Sinds de oprichting maakt hij deel uit van het Hexagon Ensemble waarmee talloze cd-opnamen gemaakt zijn. Ook speelt hij in het Combattimento Consort Amsterdam, waar hij zich heeft gespecialiseerd in de natuurhoorn.

Christiaan Boers wordt regelmatig gevraagd als repetitor bij diverse orkesten. Verder verschijnen er met enige regelmaat arrangementen van zijn hand voor diverse bezettingen.