Cees van der Poel

Cees van de Poel

Cees van der Poel studeerde orgel bij Albert de Klerk in Haarlem en bij Hans van Nieuwkoop en Jacques van Oortmerssen aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarnaast rondde hij in Amsterdam een studie kerkmuziek af en aan het Maastrichts Conservatorium een hoofdvakstudie piano bij Frédéric Meinders en Joop Celis.

Van der Poel is werkzaam als uitvoerend musicus, docent en koordirigent. Hij werkt als adviseur op orgelbouwgebied onder meer in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Verder maakt Van der Poel deel uit van de redactie van maandblad ‘Het Orgel’ en werkte hij mee aan de encyclopedie ‘Het Historische Orgel in Nederland’. Op dit moment verzorgt hij enkele malen per jaar een muziekrubriek in het makelaarsblad Qualis.

Sinds 2007 is hij de vaste continuospeler van La Barca Leyden. Behalve aan opnames van dit ensemble werkte hij ook mee aan cd-projecten met muziek van de Finse componist Tauno Marttinen en nam hij voor Naxos een deel van het orgelwerk van de zeventiende-eeuwse Nederlandse componist Anthoni van Noordt op. Van der Poel is beheerder van het orgel in De Rode Hoed in Amsterdam.