William Knight

William Knight startte zijn koorcarrière in het koor van St. Paul’s Cathedral in Londen. Hij studeerde muziek aan de universiteit van York, terwijl hij in York Minster zong als Tenor Choral Scholar.

Daarna werkte William een tijd in Londen als freelance-zanger, waar hij zong met beroemde ensembles als The Sixteen, het Geoffrey Mitchell Choir en het Gabrieli Consort. Hij heeft ook in verscheidene kerkkoren gezongen, zoals die van Westminster Abbey, St. Paul’s Cathedral, Brompton Oratory en Temple Church. Hij volgde in deze tijd ook lessen bij Ian Partridge.

Begin 2014 verhuisde William naar Nederland. Hij is gespecialiseerd in hoge tenorzang en heeft ook diverse haute-contre rollen gezongen als Colin in Rousseau’s Le Devin du Village en Actéon in Charpentier’s Actéon. Naast het zingen in het Nederlands Kamerkoor, werkt William regelmatig met Collegium Vocale Gent, Capilla Cayrasco en Capella Amsterdam.

Een andere passie van hem is componeren. Een aantal van zijn werken zijn al uitgevoerd in Engeland, en het Nederlands Kamerkoor heeft kortgeleden de wereldpremière van zijn werk Dirge for Fideles gezongen.

William Knight heeft 5 keer gezongen in de cantatevespers in Hilversum.

Laatst bijgewerkt op: 12-05-2020