Stefan Kennedy

De Britse tenor Stefan Kennedy studeerde aan de Dutch National Opera Academy en de Royal Academy of Music. Hij woont en werkt momenteel in Nederland, waar hij nog regelmatig studeert bij Margreet Honig.

Terwijl hij aan de Royal Academy of Music studeerde, was Stefan solist voor de RAM/Kohn Foundation Bach Cantata Series en de ontvanger van de 2017 Grabowsky Connell Prize en de 2016 Sir Thomas Armstrong Prize. Stefan studeerde eerder muziek aan het Clare College, Cambridge, waar hij een koorbeurs had.

Stefan trad recentelijk op als solist in Bachs Matthäus Passion en Händels Messiah. Ook heeft ook regelmatig samengewerkt met Cappella Amsterdam en het Nederlands Kamerkoor. In december 2021 maakte Stefan zijn solodebuut in Het Concertgebouw in Amsterdam in Bachs Magnificat onder Daniel Reuss.

Andere hoogtepunten van concerten zijn Bachs Johannes-Passion in het New College, Oxford; Monteverdi's Vespers in de kathedraal van Ely; Bachs Matthäus-Passion in de kathedraal van Southwark; Händels Messiah en Mozarts Requiem in St Martin-in-the-Fields, Londen; Haydns 'De schepping' in de kathedraal van Rouen.

Credits photo: Nick Rutter

Stefan Kennedy heeft 2 keer gezongen in de cantatevespers in Hilversum.

Laatst bijgewerkt op: 20-09-2021