Marcel Reijans

Marcel Reijans is één van Nederlands toonaangevende tenoren. Al sinds 1994 is hij actief op nationale en internationale podia in opera, oratorium en kamermuziek en zijn repertoire strekt zich uit van barok tot en met muziek uit de 21ste eeuw.
Na het voltooien van de studies Politicologie en Communicatiewetenschap studeerde Marcel Reijans in Amsterdam aan het Sweelinck Conservatorium, in Philadelphia aan het Curtis Institute of Music en in San Francisco aan het Merola Opera Program. In 1996 won hij het Cristina Deutekom Concours en in 1997 vertegenwoordigde hij Nederland bij de Cardiff Singer of the World Competition.

Op het concertpodium is zijn repertoire zeer omvangrijk. Zo zong hij onder andere Hohe Messe en aria’s en evangelist in Johannes Passion en Matthäus Passion (Bach), Messiah en La Resurrezione (Händel), Requiem, Krönungsmesse en Der Messias (Mozart), Die Schöpfung (Haydn), Symphony No. 9 (Beethoven), Elias, Paulus en Die erste Walpurgisnacht (Mendelssohn), Petite Messe Solennelle (Rossini), Faust Symphony (Liszt), Requiem (Verdi), L’Enfance du Christ (Berlioz), Messa di Gloria (Puccini), Te Deum (Bruckner), The Bells (Rachmaninov), Das Lied von der Erde (Mahler), Serenade for Tenor and Horn (Britten) en Child of our time (Tippett).

Laatst bijgewerkt op: 20-09-2021