Michiel Meijer

Michiel Meijer studeerde hij muziekwetenschap aan de Universiteit van Utrecht en aansluitend solozang aan het Conservatorium van Amsterdam bij Charles van Tassel. Al tijdens zijn studie deed hij koorervaring op bij verschillende professionele koren onder leiding van Daniel Reuss, Gustav Leonhardt en Jos van Veldhoven. Inmiddels heeft hij als solist een breed repertoire ontwikkeld, waaronder oratoria, liederen en ensemblemuziek, van vroeg-renaissance tot hedendaagse composities. De laatste jaren heeft hij zich voornamelijk gewijd aan muziek uit de zeventiende en achttiende eeuw, en heeft hij een reputatie opgebouwd als specialist in barokcantates en -oratoria.

Hij treedt regelmatig solistisch op met de Nederlandse Bachvereniging en was onder meer te horen op het Festival Oude Muziek van Utrecht, het Boston Early Music Festival en het Tropical Baroque Music Festival van Miami. Daarnaast zong hij Bach’s Johannes Passion (Christus) met het Girton College Choir Cambridge in London, solocantates met diverse organisten (Aart Bergwerff, Jaap Hillen, Ruud Huijbregts, Charles de Wolff), en trad hij op met verschillende kamermuziekensembles in onder andere Duitsland, Italië, Spanje en Zwitserland.

Michiel maakte diverse cd-opnames, waaronder composities van Herman Hollanders met het Brabants Muzyk Collegie (Etcetera), cantates van Buxtehude met Collegium Ad Mosam (Solal), liederen van Antoine Oomen op teksten van nederlandse dichters (Q Disc), en cd’s met De Nederlandse Bachvereniging (Channel Classics).

Als freelancer is Michiel verbonden aan het Amsterdam Baroque Choir van Ton Koopman en het Nederlands Kamerkoor. Naast zijn werkzaamheden als uitvoerend kunstenaar, neemt het coachen van kleine groepen zangers of hele koren een steeds belangrijker plaats in. Sinds oktober 2012 vormt hij samen met violiste Paulien Kostense de artistieke leiding van Bach Ensemble Amsterdam.

Michiel Meijer heeft 9 keer gezongen in de cantatevespers in Hilversum.

Laatst bijgewerkt op: 1-09-2023