Bert van de Wetering

Bert studeerde aan het conservatorium te Zwolle bij Lodewijk Meeuwsen, waar hij in 2007 zijn eindexamen met succes heeft behaald. Tijdens zijn studie volgde hij ook lessen bij Max van Egmond. Na het conservatorium is Bert verder gaan studeren bij Jasper Schweppe, Frans Fiselier en Raymond Modesti. Momenteel wordt hij gecoacht door Hanneke de Wit.
Daarnaast nam Bert deel aan masterclasses van Michael Chance, David Wilson Johnson, Roberta Alexander, Jard van Nes en Rudolf Jansen. In 2011 maakte Bert zijn solistische debuut in het Amsterdamse Concertgebouw met de Christuspartij in de Matthäus-passie van Bach.
Op zijn repertoire staan o.a de Matthäus-passie, de Johannes-passie, het Magnificat, het Weihnachtsoratorium, de Hohe Messe en vele cantates van Bach, The Messiah van Händel het Requiem van Brahms, Fauré en Mozart, de Schöpfung en verschillende missen van Haydn, de Petite Messe Solennelle en het Stabat Mater van Rossini, de Messa di Gloria van Puccini en het Stabat Mater van Dvoràk. In september 2013 zong Bert het Requiem van Verdi.
Op operagebied vertolkte Bert de rol van ‘Aeneas’ in Purcell’s opera ‘Dido and Aeneas’, zong hij Figaro in de opera ‘Le nozze di Figaro’ van Mozart en Papageno in Mozart’s Zauberflöte.
Momenteel werkt Bert samen met Brigitte van Hagen (sopraan), Sara Klein Horsman (mezzosopraan), Anouk de Jong (piano) en Boris Saran (regie) aan een nieuwe theateroperaproductie, genaamd Schuim.
Met zijn broer Geerten van de Wetering, organist van de Kloosterkerk te Den Haag, is hij al enige jaren een vast duo en verzorgt hij regelmatig concerten.

Bert van de Wetering heeft 3 keer gezongen in de cantatevespers in Hilversum.

Laatst bijgewerkt op: 1-09-2023