Robbert Muuse

Bariton Robbert Muuse vertolkte als oratoriumsolist vele werken van J.S. Bach en zong hij repertoire van renaissance tot hedendaags. In concerten en opera’s werkte hij als solist met dirigenten Ed Spanjaard, Reinbert de Leeuw, Jan Willem de Vriend, Valéry Gergiev, Christoph Poppen, Jos van Veldhoven, Paul Goodwin, Kynan Johns en Matthew Halls, in samenwerking met orkesten Holland Baroque Society, Philharmonie Zuid-Nederland, Het Nederlands Symfonieorkest, Combattimento Consort, Vlaams Radio Orkest, Concerto d’Amsterdam, De Nederlandse Bachvereniging, ensemble Ex Tempore en Mannheimer Hofkapelle o.l.v. Florian Heyerick, Neue Philharmonie Westfalen, Southbank Sinfonia (Londen), het Verbier Festival Orchestra, en de diverse Nederlandse symfonieorkesten.
Oude muziek vormt een vast onderdeel van zijn repertoire. Zo was hij 10 jaar baroksolist in het Franse Ensemble Pierre Robert o.l.v. Frédéric Desenclos. In 2017 verscheen de nieuwe CD Passion Cantatas van Graupner, met ensemble Ex Tempore o.l.v. Florian Heyerick. Sinds 2002 is hij freelance werkzaam in het Nederlands Kamerkoor.
Robbert Muuse werd de laatste jaren in Groot-Brittannië gecoacht door Gary Coward en Julius Drake; hij studeerde Cum Laude af voor zang en opera bij Mya Besselink aan het Conservatorium van Maastricht.

Robbert Muuse heeft 2 keer gezongen in de cantatevespers in Hilversum.

Laatst bijgewerkt op: 14-05-2020