Harry van Berne

Tenor Harry van Berne studeerde cello en solozang aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Verdere studie werd gevolgd bij o.a. Margreet Honig in Amsterdam en Anthony Rolfe Johnson in London.
Harry van Berne is een veelgevraagd solist in opera, op concerten en oratoriumuitvoeringen. Tevens geeft hij liedrecitals, daarbij begeleid door piano of luit.

Als solist wordt Harry geïnviteerd om te concerteren, naast de concerten in eigen land en de andere landen van West-Europa, o.a. in de USA, het Midden-Oosten, Japan en Zuid-Amerika.
Zijn uitgebreide repertoire omvat werken uit alle stijlperiodes: van de vroege Middeleeuwen tot en met composities van eigentijdse muziek, waarvan sommige speciaal voor hem werden geschreven.
Naast zijn solistische activiteiten betreft zijn specialiteit de professionele ensemblezang; hij maakt deel uit van de solistisch bezette, internationaal gereputeerde ensembles Gesualdo Consort, Quink vocaal ensemble. Harry zingt verder bij het Nederlands Kamerkoor, Capella Amsterdam, Weser Renaissance en het Huelgas Ensemble en zingt regelmatig solo bij het blazerscollectief Capella de la Torre.
Ook geeft Harry regelmatig cursussen en workshops over specifieke onderwerpen of stijlperiodes, zowel voor solozangers als voor ensembles.
Als hoofdvakdocent solozang werkt hij aan het ArtEZ conservatorium (Arnhem, Enschede, Zwolle) sinds 2001. Als hoofdvakdocent solozang en studieleider van de afdeling klassieke zang was Harry verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam tot 2014. Vanaf het seizoen 2018-2019 is Harry verbonden aan het Koninklijk Conservatorium (Den Haag) als docent in de Master Ensemblezang.
Verder verzorgt Harry koor- en ensemblecoachings, zowel vocaal als instrumentaal en is hij verder ook werkzaam als dirigent van diverse projectgroepen.

Laatst bijgewerkt op: 12-06-2023