20 januari 2024: Was mein Gott will, das g'scheh allzeit, BWV 111

20 januari 2024: Was mein Gott will, das g'scheh allzeit, BWV 111

Waardeer onze cantate-uitvoeringen met uw donatie

Locatie en aanvangstijd.

Solisten

Tanja Obalski

De Duitse sopraan Tanja Obalski studeerde solozang aan het Conservatorium van Amsterdam bij Margreet Honig en Howard Crook. In 2001 behaalde zij haar diploma 1ste fase en in 2003 een diploma 2de fase in barokzang. Zij volgde verder masterclasses van o.a. Jill Feldman en Emma Kirkby. Als soliste is zij te horen in oratoria, cantates en kamermuziekconcerten zowel in Nederland als daarbuiten. Tanja Obalski is sinds 2010 verbonden aan het Groot Omroepkoor.

Guja Sandholt

De IJslandse zangeres Guja Sandholt woont in Utrecht en Reykjavík en treedt regelmatig op in Nederland, IJsland en internationaal. Guja voert graag oratoria uit en heeft bijvoorbeeld de mezzo/alto solopartijen gezongen in de Matthäus Passion en het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach; het Requiem van Mozart en het Stabat mater van Pergolesi Dvorak en Arvo Pärt. Zij studeerde ze af aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen en de Mozarteum Universiteit in Salzburg. In Nederland studeerde ze bij Charlotte Margiono en Jón Thorsteinsson. Als ervaren ensemblezangeres heeft Guja een parttime baan bij het Groot Omroepkoor.

André Cruz

De uit Portugal afkomstige tenor André (1988) Cruz volgde op achttienjarige leeftijd de zangopleiding aan het Nationaal Conservatorium in Lissabon, Portugal. André behaalde in Nederland zijn bachelor Koordirectie onder leiding van Rob Vermeulen en zijn bachelor klassieke zang bij Jón Þorsteinsson aan het Utrechts Conservatorium. Hij rondde zijn master Oude Muziek Zang af waarbij hij speciaal kon ontwikkelen bij Rita Dams, Dorothee Mields, Pascal Bertin, Robin Blaze, Peter Kooij en Michael Chance. Na het zingen bij The Sixteen is André actief lid van het Nederlands Kamerkoor en het Groot Omroepkoor. André zingt vaak met professionele ensembles, als solist en is gastdirigent bij verschillende koren in heel Nederland.

Tiemo Wang

De Nederlandse bariton Tiemo Wang is gespecialiseerd in barok en hedendaagse muziek. Hij studeerde bij José Scholte, Joost van der Linden en Frans Fiselier en wordt momenteel gecoacht door Henny Diemer. Tiemo Wang voert regelmatig passies van J.S. Bach uit in binnen- en buitenland en is vaak betrokken bij producties die oude en hedendaagse muziek combineren met beeldende en geluidskunst. Onlangs was hij betrokken bij een geënsceneerde productie van J.S. Bachs Motetten voor solostemmen met het Nederlandse productiehuis Hollands Diep en is hij vast lid van het Belgische ensemble Bl!ndman. Hij is ook lid van Ensemble BachPlus. Tiemo is verbonden aan het Groot Omroepkoor

Dirigent

Cees van der Poel

Cees van der Poel studeerde orgel bij Albert de Klerk in Haarlem en bij Hans van Nieuwkoop aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Daarnaast rondde hij in Amsterdam een studie kerkmuziek af en aan het Maastrichts Conservatorium een hoofdvakstudie piano bij Frédéric Meinders en Joop Celis. Van der Poel is werkzaam als uitvoerend musicus, docent en koordirigent. Hij werkt als zelfstandig adviseur op orgelbouwgebied en is als zodanig verbonden aan de grote rooms-katholieke en protestantse kerkelijke koepels. In samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed begeleidt hij restauraties van monumentale orgels.

Koor

Kamerkoor ’Akkoord’

Kamerkoor ’Akkoord’ uit Hilversum is ontstaan in 2003 op initiatief van een groep enthousiaste zangers en zangeressen die met elkaar wilde gaan musiceren onder leiding van Cees van der Poel. Doel is met een twintigtal zangers die geen problemen hebben met muziek lezen een grote variatie aan composities in te studeren en ten gehore te brengen. In de sfeervolle ambiance van Het Kerkje aan de Dijk in Kortenhoef gaf het koor haar eerste concert. Sindsdien verzorgt Akkoord ieder jaar een concert in of in de buurt van Hilversum. Akkoord werkt regelmatig mee aan de Cantate op de Brink in de Grote Kerk in Hilversum. Desgevraagd incidenteel ook aan andere muzikale gebeurtenissen.

Inleiding

De inleiding wordt verzorgd door Heleen Weimar