14 mei 2022: Ihr werdet Weinen und Heulen, BWV 103

14 mei 2022: Ihr werdet Weinen und Heulen, BWV 103


Locatie en aanvang.

Waardeer onze cantate-uitvoeringen met uw donatie

Solisten

Tobias Segura Peralta

Tobias Segura Peralta auditeerde op achtjarige leeftijd voor de Kathedrale Koorschool Utrecht. Daar kreeg hij les van Gerard Beemster. Onder begeleiding van Bas Ramselaar bereidde hij zich voor op zijn opleiding aan het conservatorium te Utrecht, waar hij in 2017 cum laude afstudeerde bij Jon Thorsteinsson. Tobias wordt momenteel gecoacht door Alex Potter en Xenia Meijer. Hij volgde diverse lessen en masterclassses. Hij zingt o.a. bij het Nederlands Kamerkoor, het koor van De Nationale Opera en De Nederlandse Bachvereniging. Tobias is naast zanger ook werkzaam als dirigent en vocal coach.

Stefan Kennedy

De Britse tenor Stefan Kennedy studeerde aan de Dutch National Opera Academy en de Royal Academy of Music. Hij woont en werkt momenteel in Nederland, waar hij nog regelmatig studeert bij Margreet Honig. Stefan trad recentelijk op als solist in Bachs Matthäus Passion en Händels Messiah. Ook heeft ook regelmatig samengewerkt met Cappella Amsterdam en het Nederlands Kamerkoor. In december 2021 maakte Stefan zijn solodebuut in Het Concertgebouw in Amsterdam in Bachs Magnificat onder Daniel Reuss.

Dirigent

Harry van Berne

Tenor Harry van Berne studeerde cello en solozang aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Erna Spoorenberg. Verdere studie werd gevolgd bij o.a. Margreet Honig in Amsterdam en Anthony Rolfe Johnson in London. Harry van Berne maakt deel uit van het Gesualdo Consort Amsterdam en het Quink Vocaal Ensemble. Ook geeft Harry cursussen, masterclasses en workshops over specifieke onderwerpen of stijlperiodes, zowel voor solozangers als voor ensembles. Als hoofdvakdocent solozang is Harry verbonden aan het ArtEZ conservatorium. Vanaf het seizoen 2018-2019 is Harry verbonden aan het Koninklijk Conservatorium (Den Haag) als docent in de Master Ensemblezang. De laatste jaren is Harry ook werkzaam als dirigent van koorprojecten.

Koor

Dudok kamerkoor

Het Dudok kamerkoor werd in 1999 door dirigent Johan Rooze en een aantal enthousiaste zangers en instrumentalisten opgericht. Het ensemble bestaat uit een kerngroep van 40 zangers. Een belangrijke, jaarlijks terugkerende activiteit is de uitvoering van Bach’s Matthäus Passion in de Lijdenstijd. Daarbij werd en wordt samengewerkt met het Omroep Jongenskoor, het Haags Matrozenkoor en het Rotterdams Jongenskoor. In de afgelopen jaren werden uitvoeringen gegeven van het Weihnachts Oratorium van Bach, het Requiem en de c-moll Messe van Mozart, de Nelson Messe van Haydn, Ein Deutsches Requiem van Brahms, de Vespers van Rachmaninov, het Requiem van Fauré en daarnaast verschillende kleinere werken van eerdergenoemde componisten. Het DUDOK ensemble is een initiatief van de stichting DUDOK concerten.

Inleiding

De inleiding wordt verzorgd door Machteld van Woerden.